Így jártak ők - a múltunk megismerése a közös jövőnk alapja

2015. november 1-én indult az Egri SZC József Attila Szakközépiskolája Szakiskolája és Kollégiumában a Nemzeti Tehetség Program-SZTG-15- 0019 számú pályázata, melynek címe:

Így jártak ők - a múltunk megismerése a közös jövőnk alapja.

A pályázat célja:
Iskolánk tanulói a tanóra kereteiből kilépve, azt kibővítve ismerjék meg a különböző korok ruházatát, hajviseletét. A női szabó és a szépészeti szakmák közös együttműködése során betekintést nyerjenek a másik szakma legfontosabb jellemzőibe, rejtelmeibe.
A projekt keretei között nagyon jól fejleszthetők a résztvevők kommunikációs, együttműködési, problémamegoldó képességeik. A program végére 3 pályamunka készül majd el. A téma kidolgozása során a tanulók szakmai tudása bővül, szakmai készsége fejlődik.
A program során kiscsoportokban dolgoznak a bevont tanulók. A XIX. század "divatjának" megfelelő ruházatot terveznek és készítenek, a hozzá legjobban illő, és a kornak is megfelelő hajviselettel. Az így elkészült alkotásokból bemutatót tartanak, illetve kiállítást rendeznek az iskola aulájában, valamint részt vesznek a Gyöngyös város napján megrendezésre kerülő felvonuláson, így nagyobb körben is bemutatásra kerülhetnek az elkészült projektmunkák.
A témához kapcsolódóan kiránduláson, gyárlátogatáson vesznek részt a tanulók.
A projekt 2016.05.31-éig tart.
Az elnyert támogatás összege: 1 704 000 Ft
Megvalósítók: könnyűipari munkaközösség és kiválasztott tanulóik.

A projekt beszámolóját ide kattintva tekintheti meg.

A projekthez tartozó fényképeket a galériában tekintheti meg.