Üdvözlünk a József Attila Kollégiumban!

Kollégiumunk 1979 és 1983 között épült fel, Gyöngyös város zöldövezeti környezetében a Dél Kálváriaparton. Modern, három szintes 160 fő elhelyezésére alkalmas épület. Külön folyosón helyezzük el a lányokat és a fiúkat, négy ágyas praktikusan berendezett szobákban. A tanulók étkezését –házon belül- saját éttermünkben, kulturált körülmények közt biztosítjuk. Kollégiumunk folyamatos fejlesztés alatt áll. Az épület egyes tereinek felújításával, rendezésével, csinosításával tesszük még komfortosabbá diákjaink mindennapi életét.


Tanulmányi munka

Tanulóink felkészülését, ismeretszerzését szolgálja, a jól felszerelt számítógépparkunk és saját könyvtárunk. Kollégistáink iskolai előmenetelét folyamatosan figyelemmel kísérjük. Szükség esetén korrepetálással biztosítjuk a gyengébben teljesítő diákok felzárkóztatását. Odafigyelünk a tehetséges fiatalok továbbfejlődésének lehetőségeire, az érettségire és szakmunkás vizsgára való felkészítésükre, valamint megszervezzük a kollégiumi nevelés országos alapprogramja által előírt foglalkozásokat. Nevelői munkánk fontos részét képezi a folyamatos kapcsolattartás szülőkkel, osztályfőnökökkel, szaktanárokkal és szakoktatókkal.


Szabadidős tevékenység

A kötelező tanórák mellett a szabadidő színvonalas és hasznos eltöltését a konditerem, az uszoda, az iskola sportcsarnoka, a szabadtéri sportpályák és a diákok egyéni érdeklődéséhez igazodó szakkörök biztosítják. Működő szakköreink: sportkör(labdarúgás, kosárlabda, asztalitenisz), főző suli, kreatív kézműves szakkör, német társalgás. A tanév során különböző rendezvények, foglalkozások, előadások és kirándulások színesítik a diákéletet (pl. gólyaavató, filmklub, Mikulás és karácsony-váró ünnepség, egyéni házi sportbajnokság, a költészet napja egyben névadónk születésnapja, mozi-, színház-, és múzeumlátogatások, nyársalás, belföldi kirándulások, kollégiumi ballagás, Üdvhadsereg előadássorozata stb.)


Kis létszámú intézmény révén nagy erősségünk a személyes törődés, odafigyelés, a közvetlen kapcsolat tanár és diák közt. Nevelőtanári közösségünk mindenkor, nyugodt, kiegyensúlyozott hátteret biztosít, a kollégiumot második otthonuknak választó fiataloknak.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő szülőt és leendő kollégistát!